Nitrogénművek a reluat producția în vederea satisfacerii cererii în creștere pe termen scurt.

2022. April 5., Tuesday

Nitrogénművek a reluat producția în vederea satisfacerii cererii în creștere pe termen scurt.

Pétfürdő, luni, 4 aprilie 2022 - După o lună de oprire, Nitrogénművek va relua producția de amoniac pentru a satisface cererea crescută la export pentru actualul sezon de fertilizare în agricultură.

Vânzările unor produse au avut continuitate în martie, astfel încât compania să poată face față noilor nevoi până la reluarea producției având în vedere limitele capacității logistice.

Conducerea companiei este încrezătoare că achizițiile amânate pentru agricultură, vor apărea pe piață, la fel ca în alte țări europene, iar performanța agricolă în acest an nu va fi diferită de cea obișnuită.

„Repornirea a avut succes datorită experienței colegilor noștri și, de astăzi, 4400 de tone de produse finite vor ieși zilnic de pe benzile de producție din Pétfürdő, însă sezonul de vară va reprezenta provocări extraordinare pentru industrie din cauza prețurilor ridicate așteptate la energie”, a spus Eszter Fábry, CEO.

Nitrogénművek continuă să monitorizeze îndeaproape situația pieței, extrem de volatilă, în primul rând pentru a menține aprovizionarea cu nutrienții necesari agriculturii, însă este gata să reducă sau să oprească producția din nou, la nevoie.

 

Despre Nitrogénművek Zrt.

Nitrogénművek Zrt este unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte pe bază de azot și un distribuitor de materii prime agricole din regiunea Europei Centrale, cu sediul în Pétfürdő, Ungaria. În Ungaria, Nitrogénművek reprezintă producția de îngrășăminte, care este un sector important în UE -  în ceea ce privește cifra de afaceri și ocuparea forței de muncă, - mai ales în industria alimentară. Nitrogénművek Zrt. are o istorie de 90 de ani și este prezentă în această industrie în peste 15 țări, are mai mult de 700 de angajați internaționali.