Sistem de management al calității

În calitate de unic producător de amoniu și îngrășământ cu azot din țară, și cu scopul de a câștiga și a păstra încrederea clienților săi, Nitrogénművek Zrt. și-a luat angajamentul de a fabrica produse de calitate și fiabilitate constantă utilizând tehnologii ecologice.

Pentru a facilita siguranța operațiunilor Societății, păstrarea și dezvoltarea competitivității și prosperitatea angajaților săi, conducerea Nitrogénművek Zrt. și-a exprimat decizia de a consacra calitatea drept elementul cheie în funcționarea întreprinderii. De aceea, managementul calității face parte integrantă din strategia companiei de mai multe decenii. Conducerea întreprinderii dorește să pună în practică o politică exhaustivă a calității, și dorește să sensibilizeze toți angajații în privința lucrului de calitate ca aspect important al succesului în afaceri.

Societatea dorește să asigure fiabilitatea și competitivitatea produselor sale prin experiența profesională acumulată în mai multe decenii, extinsele relații de afaceri de care dispune, echipa de experți redutabili și permanenta garanție a calității superioare.

Drept mărturie a angajamentului conducerii Nitrogénművek Zrt. stau nenumăratele sisteme de management introduse în perioada 1997-2002. Am fost primii care și-au elaborat sistemul de asigurare a calității, urmând să ne obținem certificarea în 1997 conform ISO 9001. Aceasta a fost urmată în 2000 ISO 14001 de elaborarea și certificarea unui sistemului de management ecologic, în conformitate cu ISO 14001.

Sistemul SAP de management integrat al întreprinderii este operațional și funcționează cu rezultate bune din februarie 2003.

Laboratorul nostru este acreditat cu nr. NAT-1-1031/2012 de către Consiliul Național de Acreditare (NAT) în conformitate cu standardul MSZ EN ISO/IEC 17025.

Secția de inginerie mecanică are activități de un profesionalism desăvârșit atestat de un certificat în conformitate cu standardele MSZ EN ISO 3834-2 și MSZ EN 729-2 cu referire la competențe de producție (certificat de competențe ce permite secției să desfășoare lucrări de sudura metalelor și activități conexe).

Alegând metoda autoevaluării de tip Premiul Național al Calității pentru a prezenta rezultatele obținute în managementul calității și cultura calității, societatea a participat în 2003 la Concursul Județean „Premiul de calitate” organizat de Camera de Comerț și Industrie a județului Veszprém și de Consiliul Județean al județului Veszprém și a obținut un premiu în categoria „firme de producție mari.” Ulterior compania a obținut o nouă recunoaștere prestigioasă a activităților de management al calității și a succesului în afaceri când juriul a hotărât ca primul Premiu de Calitate Regional din Centrul Ţării, categoria întreprinderi mari, să fie decernat Nitrogénművek Zrt.

Prin succesul său, Nitrogénművek Zrt. a fost una din primele firme din regiunea centrală a țării care a stabilit un model demn de urmat în privința aplicării cu succes a autoevaluării bazate pe sistemul de cerințe europene precum și în modul de transmitere a propriilor experiențe în acest domeniu.

Pentru menținerea încrederii clienților și satisfacerea nevoilor lor la cele mai înalte standarde, conducerea societății se angajează și participe activ în funcționarea și dezvoltarea permanentă a sistemului de management al calității. În acest scop a pus în aplicare un sistem de management care satisface cerințele standardelor MSZ EN ISO 9001:2009, și în decembrie 2015 a trecut cu succes de auditul pentru reînnoirea sistemului.

Dorim să demonstrăm partenerilor noștri că rămânem în continuare demni de creditul lor bazat pe succesele obținute în trecut. De aceea, funcționarea sistemului de management al calității este periodic supus unor evaluări efectuate de organe de certificare recunoscute la nivel internațional (certificat TÜVCERT).

Creșterea nivelului de mulțumire a clienților noștri este o provocare continuă pentru noi. Dorim în permanență să fim la curent cu nevoile cumpărătorilor și de aceea organizăm întâlniri cu clienții noștri, îi abordăm direct, le oferim consiliere profesională și oferindu-le produse noi cu titlu de utilizare experimentală ne străduim să satisfacem nevoile cumpărătorilor și să îmbunătățim nivelul de mulțumire a partenerilor noștri.